Notícies :: General :: Memorial Companys

Titular notícies

Memorial Companys

Dilluns 7 Octubre 2019

El Memorial Lluís Companys a Sabadell és una plataforma constituïda l’any 2011 i formada per diverses entitats, associacions i partits polítics de la ciutat. El seu objectiu és organitzar cada any actes per recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar les seves vides en defensa de les nostres llibertats.

Per a més informació faci clic aquí. 

Actes del Memorial Companys 2019:
  • Acte commemoratiu institucional. Dimarts 15 d'octubre a les 7 del vespre, a la Masia de Can Rull (Parc Catalunya).
Un any més, el Memorial Lluís Companys a Sabadell impulsa, conjuntament amb l'Ajuntament de Sabadell, l'acte d'homenatge al president Companys i a totes les víctimes del franquisme. En aquesta edició, es farà el dimarts, 15 d'octubre a les 7 del vespre, a la Masia de Can Rull (Parc Catalunya). 
L'acte compatarà amb la participació del periodista i exdirector del Memorial Democràtic Plàcid García-Planas, que farà una glossa de la figura del president. També tindrem l'acompanyament musical d'Anna Muñoz (violinista) i Adrà Puigcerver (violoncel·lista).
Al final de l'acte, aquelles entitats que vulguin podran fer una ofrena floral al monòlit erigit en homenatge al president.
 
  • Visita guiada al “Círcol” Republicà Federal. Divendres 18 d'octubre a les 7 del vespre a la seu de l'antic Círcol Republicà Federal (c. de Narcís Giralt, 40). 
Genís Ribé Monge, historiador i tècnic del Museu d’Història de Sabadell, ens mostrarà les diferents parts de l’edifici i ens n’explicarà la història. 
 
  • Fotografies inèdites del president Companys durant la Guerra Civil del fons del fotògraf Antoni Campañà. Dimecres 23 d'octubre a les 7 del vespre al foyer del Teatre Principal de Sabadell (c. de Sant Pau, 6).

    Conferència a càrrec d'Arnau González i Vilalta, historiador i professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha centrat les seves principals investigacions en diferents aspectes del nacionalisme català del període 1931-1945. Així, a més d'articles i participacions en congressos, ha publicat, entre d'altres, els llibres següents: La nació imaginada. Els fonaments dels Països Catalans (1931-1939), Els diputats de Catalunya a les Corts Constituents (1931-1933) i La irrupció de la dona en el catalanisme (1931-1936), tots tres el 2006; La creació del mite Companys. El 6 d'octubre i la defensa de Companys per Ossorio y Gallardo (Editorial Base, 2007); Un catalanófilo de Madrid. Epistolario catalán de Ángel Ossorio y Gallardo el 2008, i el 2009, Els diputats catalans a les Corts repubilcanes (1933-1939) i Cataluña bajo vigilancia. El Consulado italiano y el Fascio de Barcelona (1930-1943).També va ser el comissari de l'exposició Une Catalogne Indépendante? Geopolítica y Guerra Civil (1936-1939), que explicava com, durant la Guerra Civil espanyola, les cancelleries europees i americanes i la premsa internacional van valorar seriosament una possible proclamació de la independència de Catalunya. També ha coordinat el llibre Une Catalogne Indépendante? en el qual van participar destacats acadèmics com Enric Ucelay-Da Cal, Xosé Manoel Núñez Seixas o Josep Sánchez Cervelló. 


 

Últimes Notícies

Comparteix