Notícies :: Memorial Companys

Titular notícies

Memorial Companys

Dilluns 15 Octubre 2018

El Memorial Lluís Companys a Sabadell és una plataforma constituïda l’any 2011 i formada per diverses entitats, associacions i partits polítics de la ciutat. El seu objectiu és organitzar cada any actes per recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar les seves vides en defensa de les nostres llibertats.

Actes del Memorial Companys 2018:
  • Acte commemoratiu institucional. Dilluns 15 d'octubre a les 7 del vespre, a la Masia de Can Rull (Parc Catalunya)
Un any més, el Memorial Lluís Companys a Sabadell impulsa, conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell, l’acte institucional d’homenatge al president Companys i a totes les víctimes del franquisme. L’acte comptarà amb l’acompanyament musical d’Anna Muñoz (violinista) i Adrià Puigcerver (violoncel·lista) i Lídia Guarch ens llegirà un escrit de Carme Ballester, que va ser la dona del president Companys. 
Al final de l’acte, totes les entitats que així ho vulguin podran fer una ofrena floral al monòlit erigit en homenatge al president.
 
  • Visita guiada al “Círcol” Republicà Federal. Dimecres 17 d'octubre a les 7 del vespre a la seu de l'antic Círcol Republicà Federal (c. de Narcís Giralt, 40). 
Genís Ribé Monge, historiador i tècnic del Museu d’Història de Sabadell, ens mostrarà les diferents parts de l’edifici i ens n’explicarà la història. La visita és gratuïta. Us preguem de ser a la porta del Círcol a tres quarts de 7 del vespre.
 
  • “Carme Ballester, molt més que la Sra. Companys”, amb Oriol Dueñas. Dijous 18 d'octubre a les 7 del vespre, a la Biblioteca de Ponent (Pl. d'Ovidi Montllor, 5). 

    Conferència a càrrec  d’Oriol Dueñas, historiador i professor d’Història contemporània a la Universitat de Barcelona. Oriol Dueñas ha publicat recentment l’obra Carme Ballester: compromís, resistència i solitud (Editorial Gregal) la biografia de la que va ser la segona esposa del president Companys. La seva vida va estar marcada per la seva vinculació amb el president i pels anys d’exili, però sobretot pel seu compromís polític i la fidelitat als ideals republicans. En aquesta conferència, ens parlarà d’aquesta figura per molts desconeguda.

Últimes Notícies

Comparteix