Notícies :: Sobre l'espai públic i la història local

Titular notícies

Sobre l'espai públic i la història local

Dimecres 24 Maig 2017

 
 SOBRE L’ESPAI PÚBLIC I LA HISTÒRIA LOCAL
 


Arran de la retirada el proppassat divendres 12 de maig, del monòlit dedicat a qui fou alcalde de la ciutat Josep M. Marcet i de l’anunci de l’endegament d’un pla de Memòria Històrica local --que preveu l’eventual canvi de denominació de la plaça que porta el seu nom i la del seu successor Antoni Llonch i d’altres carrers--, la Fundació Bosch i Cardellach expressa:

 
  •  Que prèviament a qualsevol actuació de modificació del nomenclàtor de carrers, places, espais i equipaments municipals, cal establir uns criteris que no poden menystenir les persones, esdeveniments o d’altres circumstàncies que relacionen la història local amb el context polític, econòmic i social de cada moment. Ras i curt, cal enriquir l’aplicabilitat de la Llei de la Memòria Històrica del Congrés de Diputats i del Parlament de Catalunya amb els matisos i circumstàncies del nostre passat. 
  • El nostre desacord amb l’ús del decret d’alcaldia a l’hora d’introduir modificacions sense atendre a la memòria local, tal com ha estat en el cas del monòlit de la plaça Marcet. 
  • La nostra disponibilitat en participar en la Comissió del Nomenclàtor i de Memòria Històrica, d’acord amb els punts fins ara esmentats. 

La història local la fan, i l’han fet, persones de diferents estrats socials amb tarannàs diversos i circumstàncies històriques determinades que han de poder compartir l’espai públic. Tanmateix el “liquidacionisme” ens porta a un espai públic gens representatiu d’un passat que és fruit de contribucions diverses i àdhuc antagòniques.
 


 
Sabadell, dimarts 23 de maig de 2017

Últimes Notícies

Comparteix