Notícies :: En reconeixement a Joan Ripoll Bisbe

Titular notícies

En reconeixement a Joan Ripoll Bisbe

Dimarts 22 Novembre 2016

Aquest darrer cap de setmana de novembre va morir el membre de la Fundació sr. Joan Ripoll Bisbe. Serveixin ara aquestes ratlles de reconeixement i d’homenatge a una persona que darrera seu deixa una llarga trajectòria al servei de la ciutat i al de la nostra institució de la que n’ha estat membre destacat des del seu ingrés el 1967 i posterior nomenament com a membre numerari el 1981.

Al llarg d’aquests anys, el sr. Ripoll ha desenvolupat una intensa activitat en el sí de la nostra institució, de la que n’és prova la seva participació en tasques directives (vocal de la Junta en els períodes compresos entre els anys 1979 i 1983 i 1999 i 2003 i vicedirector el 2003) i  com a membre de les comissions de Publicacions, del Dia de l’autor i de Biblioteca. També havia estat vocal del jurat del premi Martí Peydró de poesia (1966, 1967 i 1974), de la Comissió d’Estudi del Mapa Cultural de Sabadell (1994) de la Comissió de Revisió de Anales de la Villa de Sabadell (1995) i de la Comissió sobre el projecte de la Biblioteca Vapor Badia (1997).

D’ell són també les ponències Problemàtica bibliotecària a Sabadell (1977)  i  Noucentisme i Avantguarda. Tres fites sabadellenques (Joaquim Folguera, Feliu Elias, Pere Quart) (1995). Aquesta darrera, d’ingrés en el Consell de Membres Numeraris,  li va ser contestada per Pere Roca Garriga, i, després, editada com a Quadern d’Arxiu núm. 77.
 
Si cliqueu damunt l’enllaç que adjuntem, accedireu a la conversa que amb ell vàrem enregistrar l’any 2012 dins la sèrie Diàlegs(+ info)
 
Descansi en pau.


  

Últimes Notícies

Comparteix