• Jordi Farrés ha publicat una actualització a Logotip del grup Territori i Espai UrbàTerritori i Espai Urbà fa 9 anys

  PASSEIG DE LA PLAÇA MAJOR
  Bé, em sembla que no cal esmentar més la decepció que ha sigut la solució que el nostre estimat ajuntament ha donat al passeig de la Plaça Major.
  Ja lluny dels improperis que mereix l’obra i dels tècnics que l’han realitzat, em faig el propòsit d’avançar. I d’avançar de manera positiva.
  En primer lloc desconec quines intervencions urbanístiques falten per donar per conclosa l’obra. M’agradaria conèixer-les. Manca, això si que ho sé, la pèrgola dissenyada per l’Alfons Borrell.
  Però tot i així, em temo que el passeig no serà el que nosaltres desitjaríem.
  En segon, lloc faig la proposta de no aturar-nos ni refredar-nos davant de un espai que està per solucionar. M’agradaria conèixer més opinions de conciutadans sensibilitzats en aquest tema. Jo personalment crec que val la pena fer una proposta a l’ajuntament que convoqui un nou concurs de idees per socialitzar el passeig. Si no ens fan cas prendre cartes a l’assumpte.
  I en tercer lloc, encara que no és desitjable, manifestar-nos i fer-nos sentir per tal redreçar un projecte que des de el principi ha començat amb mal peu i que s’han vetat i s’han fet cas omís les opinions dels ciutadans.
  Cada vegada que passo pel passeig se m’encongeix el cor. Això no hem de permetre que quedi així. Personalment em comprometo a ser un ciutadà actiu i compromès per tal d’aconseguir que el passeig sigui digne de una ciutat com Sabadell i que mereixem els qui hi vivim. Un NYAP al vell mig de la ciutat no el podem consentir.
  Evitem que es converteixi en un reguitzell de terrasses de bar. Tampoc crec que dinamitzi molt el comerç amb l’estat actual.
  Una reivindicació de caràcter urgent, és que senyalitzin ben bé la zona de pas dels autobusos i les zones de càrrega i descàrrega. Des de el dia en que el varen obrir, el passeig és un caos de tarimes, furgonetes i autobusos. No se sap per on es pot caminar. Ciutadans, la qüestió és molt greu, molt més del que sembla. Faig una crida a la mobilització raonada, per atendre el problema del passeig. Perquè en lloc de un passeig, tenim un problema. Un problema que el consistori no sap gestionar.