Titols i resum a tot arreu
El proper dijous 31 de març tindrà lloc la conferència El vitrall i l'alquimia de la llum, a càrrec de Josep Alavedra Bosch, historiador, Dolors Guixà Martínez, psicòloga i Joan Serra Renom, vitraller. Organitza la Secció d'Història i Arqueologia.


 
 
El foc, la sílice, els òxids, la galena i de nou el foc. El foc com element transformador. El sofre alquímic treballant la matèria primera. L’alquimista manipulant, com artífex, amb el cap, el cor i les mans per aconseguir un material amb propietats de sòlid i líquid: el vidre; lligat amb un entramat de plom i soldat amb estany: el vitrall. Aquest, transmutarà la llum del sol en travessar la munió de vidres que el formen, fent-nos intel·ligible i sagrada la seva llum.
 Apropant-nos a Notre-Dame de Chartres, la catedral de la llum, una de les més grans catedrals gòtiques de la França septentrional, durant els segles XII i XIII –i fins i tot avui en dia- ens convida explorar aquesta transformació, també en l’home, a través dels més de cent vitralls que  la vesteixen.
 
Josep Alavedra Bosch

Seguir i estudiar el relat dels que ens han precedit, el seu coneixement i aprenentatge, i la docència universitària ha estat un dels eixos de la meva tasca professional i humana; la qual ha estat, principalment, centrada en la investigació entorn de la sociabilitat religiosa i les seves manifestacions com són els vitralls de les catedrals.

Dolors Guixà Martínez

L'acompanyament a les persones i l'art han estat un fil conductor en el meu recorregut vital. Així, he pogut gaudir del treball amb persones amb discapacitat intel·lectual, d’endinsar-me en el món de l'art del vitrall i de trobar plenitud també, com a psicòloga i coach sistèmica en aquest acompanyament a les persones i com a docent al Màster de Coaching Sistèmic (UAB).

Joan Serra Renom
 
El meu camí, com a persona abocada a allò que té a veure amb l'art, els oficis i la poesia, s'ha anat concretant al llarg de 35 anys d'ofici. Ara, com a Mestre vitraller, continuo mantenint la il·lusió en confeccionar nous vitralls, en la conservació i restauració, en fer recerca i documentació, així com fer-ne   divulgació a través de cursos i conferències; per donar a conèixer aquest ofici mil·lenari i tot allò que té a veure amb el ric món del vitrall.
 



 

Comparteix

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva