• Tony Domenech ha publicat una actualització a Logotip del grup Activitat cultural i entitatsActivitat cultural i entitats fa 8 anys, 2 mesos

  Ahir vaig poder assistir satisfet al debat sobre Activitat Cultural i Entitats. Tot i que la participació va ser molt nombrosa, vaig trobar a faltar força gent que, gairebé per obligació, hauria d’estar més al cas del que en aquest aspecte es parla a la nostra Ciutat. Les conclusions que s’han presentat del debat intern son tant clares i evidents, que no van donar peu a obrir un debat. Voldria, però, comentar alguns punts que em semblen els més destacats de la xarrada d’ahir, que podrien ser per si sols un tema únic de debat.
  – Oficina de Coordinació: Des de fa molts anys que s’han creat Consells, Plataformes, Associacions, Taules de Treball, etc… en certa manera destinades a la finalitat que es proposa. Es evident que cap d’aquestes iniciatives a portat a res. Seria convenient tornar a intentar-ho però tenint en compte dues condicions bàsiques. L’acceptació i el reconeixement per part d’Entitats i Institucions, així com el poder desenvolupar-se amb suficient independència i autonomia.
  – Un nou auditori: A molts ens agradaria a la Ciutat un Auditori modern i polivalent. Al marge del cost que això suposaria, primer s’haurien de valorar els espais de que es disposa actualment, molts d’ells poc o gens utilitzats. Però també cal fer una reflexió de les activitat que s’hi podrien dur a terme. No fos cas que un cop el tinguéssim, quedés en desús com, per exemple, l’Auditori del Parc Catalunya.

  Un dels punts que va aportar més comentaris, no gaire favorables per cert, va ser el de les relacions amb l’Administració. Amb l’Ajuntament, vaja. Val a dir que no soc particularment favorable de la Cultura subvencionada. Això seria un altra tema de debat, potser. Jo em vaig quedar amb el concepte de “deixar fer”. Penso que es l’únic que hauriem d’exigir a l’administració. Que deixes fer a les Entitats i els Particulars les nombroses propostes en quantitat i de qualitat. Però per altra banda, crec que tots plegats ens adrecem amb massa facilitat a l’administració com a PRIMERA opció per dur a terme aquestes propostes quan, amb un plantejament més ampli, aquesta opció hauria de ser la ÚLTIMA i molts cops ja innecessària.

  Sabadell disposa de fa temps d’un enorme potencial Institucional, Empresarial, Privat i Associatiu. Cal promoure i provocar trobades de Músics, Escriptors, Pintors, Empresaris, Polítics, Comunicadors, Esportistes, etc… per donar-ho a conèixer a la Ciutat i més enllà, i que la possible col•laboració entre ells pugui permetre portar a bon termini projectes beneficiosos par a tots i en conseqüència, també per la Ciutat.

  Perdoneu, no em vull estendre més. Només espero que les iniciatives prosperin i no quedi tot plegat en un manifest de bones intencions. A mi sempre m’hi trobareu. Gràcies per l’interès i la dedicació.
  Tony Domènech

  • Moltes gràcies Tony per la teva valoració i, sobretot, per la teva aportació. L’objectiu d’aquest treball, precisament, és posar en relleu tot allò que tenim per explotar i mirar de resoldre les ineficiències que detectem. És una iniciativa per recuperar el tremp de Sabadell, per millorar en tot allò que puguem, només amb la voluntat de col·laborar a fer la ciutat més viva, més confortable i més interessant per a tothom. Entre tots i per a tots.

   Salvador Fité i Manel Camps