Notícies :: La Nit de la CIència 2018

Titular notícies

La Nit de la CIència 2018

Dilluns 12 Febrer 2018

La Nit de la Ciència a Sabadell 2018 destinarà els seus beneficis a un projecte de recerca de malalties minoritàries del Parc Taulí.


La Nit de la Ciència a Sabadell 2018 destinarà els seus beneficis a un projecte de recerca de malalties minoritàries del Parc Taulí.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí (FPT), la Fundació Bosch i Cardellach, la Fundació Olga Torres i la Fundació per l’ESDi  donen avui el tret de sortida a La Nit de la Ciència i el Coneixement a Sabadell 2018, amb la presentació del programa de l’acte central, que tindrà lloc el proper 12 d’abril a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, i del projecte de recerca al qual s’hi destinaran els beneficis d’aquesta tercera edició.
 
Aquesta iniciativa compta, també, amb el suport d’entitats, empreses i institucions ciutadanes que hi col·laboren, ja sigui organitzant diferents d’activitats complementàries o donant-hi suport econòmic.
 
Què és la Nit de la Ciència i el Coneixement?
 
És una iniciativa per presentar una visió més propera de la ciència i els investigadors a la ciutadania de Sabadell i el seu entorn, amb la finalitat de posar en valor la rellevància de la ciència en la vida de les persones i de fomentar l’interès dels joves per la carrera científica. Els beneficis obtinguts de la celebració de cada edició són destinats a un projecte de recerca diferent.
 
La Nit de la Ciència s’estructura en un acte festiu central obert a tothom, en un espai emblemàtic de la ciutat, i en l’organització, al llarg de les setmanes que envolten la data de l’acte central, de diferents activitats científiques, lúdiques i culturals que es realitzen amb la mateixa finalitat i benefici. 
 
Els recursos obtinguts d’aquesta tercera edició de la Nit de la Ciència aniran destinats al projecte de recerca de malalties minoritàries “La revolució dels mini òrgans”, que es porta a terme a  la Corporació Sanitària Parc Taulí.
A les edicions anteriors de La Nit de la Ciència, els beneficis es van destinar a altres  dos projectes de recerca del Parc Taulí, un orientat a la prevenció dels problemes de salut mental en els nostres infants i joves, i altre a la investigació de noves eines per millorar el diagnòstic precoç de càncer de còlon i recte.

En què consistirà la 3a edició?
 
En l’acte central d’aquesta tercera edició, que tindrà lloc el proper 12 d’abril a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, comptarem amb les actuacions del mentalista, hipnòleg i  Premi Nacional de Mentalisme, David Baró, i de la formació musical l’Il·lús Teatre Ensemble.
 
En el decurs de l’acte es concediran diferents premis, beques i reconeixements a l’activitat científica, per part de les diferents entitats organitzadores i d’altres estretament vinculades.
 
De manera paral·lela, i gràcies a la col·laboració de diferents entitats, empreses i institucions ciutadanes, al llarg de les setmanes prèvies i posteriors també es desplegarà un programa d’activitats diverses.
 
Enguany, es presenta com a novetat una activitat d’orientació familiar organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell (UES), que es farà el 8 d’abril,  un torneig de pàdel solidari, que tindrà lloc el 15 d’abril al Club de Tennis Sabadell, o el programa especial organitzat per les biblioteques de Sabadell, amb diferents activitats adreçades a infants, joves i adults, entre d’altres.
 
Al blog www.lanitdelacienciasabadell.cat es podrà consultar el programa íntegre d’activitats, que es manté obert per incloure qualsevol nova iniciativa.

 
Quin és l’objectiu de ‘La revolució dels mini òrgans’?
 
L’objectiu específic d’aquest projecte és dotar el Parc Taulí de la infraestructura necessària per crear un laboratori d'organoides (o mini òrgans) que permeti investigar les malalties minoritàries, així com altres patologies. 
 
Els organoides, com es denominen aquestes estructures, es presenten com una eina molt prometedora en el camp de la biomedicina, tant per les seves possibles aplicacions en la recerca personalitzada de fàrmacs o de teràpies regeneratives, com en el seu potencial per reduir la utilització d'animals en experimentació.

Fins al moment s'han desenvolupat organoides d'intestí, de pàncrees, de pulmó, de fetge, de ronyó i de cervell. Aquests mini òrgans es poden crear a partir de cèl·lules mare, o de cèl·lules adultes específiques de teixit de cada òrgan.
 
Això ens permet poder provar l’eficàcia dels nous fàrmacs de forma personalitzada i segura per als pacients, la qual cosa significa una revolució en el diagnòstic i tractament de les malalties minoritàries.
 
 
 
Com s’hi pot col·laborar amb La Nit de la Ciència 2018?
 
S’hi pot col·laborar de diferents maneres:
 
  • Assistint a l’espectacle del 12 d’abril. Les entrades, al preu de 15 euros, són a la venda online a www.codetickets.com
  • Adquirint entrades fila 0.També disponibles a www.codetickets.com, a un preu de 10 euros.
  • Participant de les activitats organitzades per donar-hi suport.Consulteu el programa d’activitats a www.lanitdelacienciasabadell.cat
  • Fent una donació directa a ‘La revolució dels mini òrgans’Contactant directament amb la Fundació Parc Taulí rrenom@tauli.cat
  • Com a col·laborador o patrocinador. Contactant directament amb la Fundació Parc Taulí - rrenom@tauli.cat
  • Organitzant una activitat en benefici de La Nit de la CiènciaContactant directament amb la Fundació Bosch i Cardellach -
 
 
 

Últimes Notícies

Comparteix