Notícies :: La Fundació demana la preservació de la fàbrica Artextil

Titular notícies

La Fundació demana la preservació de la fàbrica Artextil

Dijous 15 Juny 2017

La Fundació demana la preservació de la fàbrica Artextil


La Fundació Bosch i Cardellach demana la preservació de la fàbrica Artextil
 
 
La Fundació Bosch i Cardellach mostra la seva preocupació per la pèrdua continuada del patrimoni industrial sabadellenc del qual la fàbrica Artextil n’és un dels millors exponents en l’àmbit de les construccions fabrils de la postguerra. L’edifici de l’Artextil, obra de Santiago Casulleras (1941) fou concebut per aixoplugar tot el cicle productiu de la indústria llanera i inclou una xemeneia hexagonal, dissenyada per l’enginyer sabadellenc Francesc Izard. Tanmateix, l’empresa Artextil va construir tot un barri, el de Nostra Llar, per proporcionar habitatge als seus treballadors. El barri està prou ben conservat i seria un contrasentit mutilar una part del conjunt de l’obra arquitectònica i urbanística d’aquesta antiga empresa.
 
La pèrdua de patrimoni és en part conseqüència de la manca suficient de sensibilitat envers el patrimoni arquitectònic industrial; un fet que ha estat una de les constants de la política local des de la recuperació de la democràcia municipal el 1979. Encara que reconeixem que ens despertem tard, creiem que el valor patrimonial, estètic i històric de l’edifici industrial de l’Artextil, reclama fer tots els esforços possibles per a conservar-lo, encara que sigui només en part.Sabadell, 15 de juny de 2017

Últimes Notícies

Comparteix