Titols i resum a tot arreu
El proper dijous 18 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència "Adolescents: pandèmia i salut mental", a càrrec de la Dra. Montse Pàmias, Cap de Salut Mental Infantil i Juvenil del Parc Taulí. Organitza la Secció de Persones i Comunitat. 
El dijous 18 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la conferència Adolescents: pandèmia i salut mental, a càrrec de la Dra. Montse Pàmias, Cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de la Corporació Sanitaria Parc Taulí.

La pandèmia de la Covid-19 marcarà un punt d´inflexió en la història de molts de nosaltres. En els adolescents, ha estat un moment d´aïllament, de por, de culpabilitat... ha trencat l'evolució natural del seu desenvolupament. A l´inici podien veure un benefici de no anar a l'escola, no fer exàmens; però progressivament, la falta de relació social, les dificultats en els estudis a distància i la nova realitat que els envoltava, va desencadenar episodis d´ansietat, trastorns obsessius, depressió... Les temptatives de suïcidi en noies adolescents han incrementat un 195% des de l´inici de la pandèmia. Serà només un període gris o n´haurem tret algun aprenentatge de tot això?

 
La Dra. Montse Pàmias és Llicenciada en Medicina per la Universidad de Navarra. Doctora en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Psiquiatria. Actualment és Cap de Servei de Psiquiatría Infantil i Juvenil. Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell (Barcelona). 
Professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (Departament de psiquiatría i medicina legal. Factultat de Medicina) i a la Universitat Internacional de Catalunya (Facultat de Medicina i de Psicologia). És Presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatría Infanto-Juvenil (2012-17). Ha participat de més de 30 grups de treball en el departament de salut de la Generalitat de Catalunya, coordinant el grup per a la implementació de la guía clínica del TDAH i del pacient crònic complex en psiquiatria infantil.  Ha participat en més de 20 articles científics en revistes indexades, i és membre del CIBERSAM.
Les seves àrees d’interés assistencial i científic són: trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat, autisme, trastorns de la conducta alimentària, trastorns de l´estat d’ ànim i conducta autolítica en nens i adolescents. Gestió i recursos de psiquiatria infantil comunitaria. Psiquiatria comunitària i treball interdisciplinar en salut mental.


(Veure invitació)


Organitza la Secció de Persones i Comunitat.

Comparteix

Activitats previstes