Titols i resum a tot arreu
El proper dijous 1 de febrer, l'arqueòleg i historiador Albert Roig ens oferirà la conferència titulada La Transhumància a Catalunya avui: del Vallès a la Cerdanya un camí ramader singular.
 

La Transhumància a Catalunya avui. Del Vallès a la Cerdanya un camí ramader singular.

 
    “La transhumància directa, del pla a la muntanya, tingué una gran importància en el passat, quan l’agricultura no era intensiva. Era el temps en què moltons i ovelles fornien una llana de qualitat prou bona per a la draperia del temps, i la carn dels ramats locals abastava gairebé les necessitats del consum. Aquest cabal era un veritable cabal.”
(Pau Vila 1928)
 
    Des de temps antics l’economia ramadera entre la gent de la muntanya i del pla, va propicià amb la transhumància, l’èxode dels ramats amunt i avall, any rere any, a la recerca de les pastures d’estiu i d’hivern.  Aquest tragí estacional de bestiar no va ser tan sols una activitat econòmica més, sinó que va ser un important flux de coneixement i difusió socio-cultural per el país.
 
    “Els camins ramaders constitueixen un patrimoni econòmic, cultural, històric, arquitectònic, paisatgístic i ecològic que és imprescindible preservar.” (Fundació del Món Rural 2012)   
   
 

 

Comparteix

Activitats previstes