Titols i resum a tot arreu
El dijous 10 d'octubre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la primera sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic que organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.
La primera sessió del cicle de conferències sobre el canvi climàtic tractarà sobre l'Antàrtida i anirà a càrrec de Francesc Sàbat.

En aquesta primera ponència, en Francesc Sàbat donarà una visió general de l'Antàrtida des de la seva propia experiència: Hi ha fet 5 campanyes geològiques i un viatge turístic. Des del seu punt de vista, l'Antàrtida és un continent enigmàtic i desconegut, un immens desert de neu i de gel, un món fet per l'aventura i la recerca científica, una reserva espiritual per la Humanitat. D'altra banda, l'Antàrtida ha registrat de forma clara els canvis climàtics globals de la Terra. 

Francesc Sàbat.
Sant Sadurní d'Anoia (1946). Enginyer tècnic, Doctor en Geologia, alpinista i viatger. Professor titular a la Universitat de Barcelona des del 1982 on ha ensenyat Geologia estructural i regional. Interessat en conèixer món i especialment les muntanyes i el seu origen. Guarda del refugi d’Amitges i monitor d’esquí a la Molina en la dècada dels 70. Membre de expedicions alpines als Andes del Perú (1972), muntanyes de l’Hoggar (Sahara - 1973), Indukusk del Pakistán (1975 i 1977), i de la primera expedició catalana a l’Everest (1982). Ha participat en cinc campanyes geològiques a l’Antàrtida (a partir de 1989); i també en diverses campanyes geològiques als Andes del nord de Xile i d’Argentina (a partir de 2002), i a les muntanyes del Zagros (Irán – a partir de 2015). Actualment en estat de jubilació activa.





Organitza la Secció de Ciència i Tecnologia.

Comparteix

Activitats previstes