Junta Directiva

És l'òrgan encarregat d'ordenar les activitats i d'acomplir les funcions executives i administratives ordinàries de la Fundació. L'actual composició de la Junta Directiva és aquesta:

 

Director

Josep Llobet

Ramon Ten Carné


 

Manel Sabés Ramon Ten Josep Lluis Martín
Vicedirector Secretari Vicesecretària Administradora
Manel Sabés Xamaní Carles Siscart Ferrer Eulàlia Tatché Casals Immaculada Vilardell
Riera

 

Vocals

Àngels Casanovas
Àngels Casanovas Romeu Josep Ros
Badosa
Francesc Serra Mestres Joan Saborido Camps Manel Camps Bosser
 


Comissionats

 
   
Exposicions   Premi Fem + matemàtiques    
Maria Marin Gelabert   Pilar Garcia Rovira   Joan Brunet Mauri

Qui és qui?

 


 
Francesc Serra Mestres
 
Llicenciat en Ciències Físiques (1964). Doctor per la Universitat de Toulouse (1967) i de Barcelona (1971). Professor de la Universitat de Barcelona, Politècnica de Catalunya i Autònoma de Barcelona de la qual n’ha estat Catedràtic d’Electrònica fins el 2006 i actualment n’és Professor Emèrit. Promotor i director del Centre Nacional de Microelectrònica del CSIC (1987-2008) i de l’Escola d’Enginyeria de la UAB (1998-2001). Va treballar a l’empresa electrònica EYSSA (1968-76) i actualment és director de D+T Microelectrònica, A.I.E.

 
Àngels Casanovas Romeu
 
Llicenciada en Història per la UAB (1981) i Conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Ha estat Directora del Museu Marítim de Barcelona i membre de la Junta del Museu d’Història de Sabadell. Ha comissariat nombroses exposicions temporals entre les que destaquen: Graffiti...Grafits, 6000 anys de llenguatge marginal, Pioners i dibuixants al Museu d’Arqueologia de Catalunya ; 700 anys després, els cavallers del Temple entre la Guerra i la Pau (2003). Ha dirigit el documental Miquel Carreras (1905-1938), Infortuni i bondat (2007). I ha escrit la biografia d’aquest mateix personatge.

 
Eulàlia Tatché Casals
 
Llicenciada en història Moderna i Contemporània (UB). Catedràtica d’Ensenyament Secundari. Inspectora d’Educació als Serveis Territorials del Vallès Occidental . Ha ocupat diverses responsabilitats en la gestió de centres docents de secundaria entre les quals destaquen  la posada en funcionament de l’institut de Batxillerat de Ciutat Badia a l’any 1978 i  del primer centre integrat de dansa i ensenyaments de secundaria a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona a l’any 2000. De 2007 a 2011 va ocupar el càrrec de Subdirectora General d'Ensenyaments artístics i especialitzats  del Departament d'Educació. Autora de diverses publicacions llibres de text de l’especialitat de geografia i història per a l'ESO i el Batxillerat.

 
Immaculada Vilardell Riera
 
Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Professora catedràtica d’universitat des de 1999. Ha fet classes a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UAB a les titulacions d’Economia i Administració i Direcció d’Empreses en assignatures de l’àmbit de la comptabilitat i de la gestió. Ha estat professora de diferents màsters organitzats per la UAB i de 1992 a 1998 va ser directora del curs de postgrau d’Auditoria de Comptes.
Va ser Vicerectora d’Economia de la UAB des de desembre de 2005 a gener de 2009.

 
Ramon Ten Carné

Llicenciat en grau en Filosofia i Lletres, secció Prehistòria i Història Antiga al 1977 (UB). amb tesi de llicenciatura sobre el eneolític al Vallès. Cap del Servei d'Arqueologia de la Direcció general del Patrimoni cultural de la Generalitat de Catalunya (1989-2005.). Membre de la Comissió del Patrimoni Cultural de Catalunya (1989-2005). Cap del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat (2010-2015). Secretari del Consell nacional d'Arqueologia i Paleontologia de Catalunya i secretari de la Comissió de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia. Membre de la Fundació Bosch i Cardellach des de 1999 i numerari des de 2004; vicesecretari de la Junta Directiva de 2003 a 2005, administrador de 2005 a 2007, vocal de Junta des de 2008 i secretari des de 2015. Responsable de la Comissió de Publicacions. Representant de la Fundació en el jurat de la Beca Miquel Carreras i representant de l’Organisme Autònom de Museus i Arxiu de Sabadell. Va ser president del jurat del Premi Montserrat Miró i Marimon. 
 
Josep Ros Badosa

Doctor en Química per la UAB. Catedràtic de Química Inorgànica al departament de Química de la UAB. Imparteix docència de grau i posgrau a la UAB principalment en Química Inorgànica i Ciència dels Materials. Participa en projectes de recerca en Ciència de Materials i Nanotecnologia. Actualment és el Coordinador del Grau en Nanociència i Nanotecnologia que s’imparteix en la Facultat de Ciències de la UAB.
Va ser director del departament de Química de la UAB de 1999 a 2004. Va ser membre de la Comissió de Redacció de l'avantprojecte d'Estatuts de la UAB (2003) i del claustre de la UAB (2004). És membre de la Societat Catalana de Química de l’Institut d’Estudis Catalans.

 
Manel Sabès Xamaní

Llicenciat en Ciències químiques per la UAB (1979). Doctor en Bioquímica(1988). Ha estat professor titular a la Facultat de Medicina UAB, Unitat de Biofísica des de 1990. Investigador i responsable del grup de Membranes artificials i aplicacions Biomèdiques del Centre d'Estudis en Biofísica. Ha treballat en les aplicacions biomèdiques de la radiació amb el Sincrotró. Actualment és Vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB.

 
Joan Saborido Camps

Llicenciat en Econòmiques a la UB (1975). Ha ocupat diversos càrrecs al Banc Sabadell: representant del Banc a Londres, director de la Divisió Internacional, de la Direcció d’ Accionistes i del Gabinet de Comunicació. Ha estat membre dels Comitès de  Patrocini i Mecenatge i d’Ètica Corporativa del Banc i professor del Màster de Direcció de Comunicació de l’IDEC (UPF). Ha estat president de l’associació Via Vallès i actualment és membre de les juntes de diverses associacions a Sabadell i Matadepera, entre elles Càritas i l’Aula de la gent gran.de Sabadell.

 
Pilar Garcia Rovira
 
Doctorada en Biologia (UB). Professora d’Ensenyament Secundari  des de 1983 a l’IES Joan Oliver de Sabadell.Catedràtica d’Ensenyament Secundari (1993). Professora associada del Departament de Didàctica de la Matemàtica de la UAB (1990-2007). En l’àmbit de recerca ha participat en projectes d’investigació sobre llenguatge i aprenentatge científic. Ha coordinat el Programa Campus Ítaca de la UAB. Premi Rosa Sensat de Pedagogia (2002).

 
Maria Marín Gelabert
 
Llicenciada en Biologia (UAB, 1983) i actualment CEO de l’empresa REBEKA produccions culturals S.L. Ha estat directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, ha treballat com a museògrafa en la Fundació la Caixa i en l’estudi d’arquitectura Dani Freixes & Varis Arquitectes. Després d’un breu pas pel Museu de Paleontologia “Miquel Crusafont” de Sabadell, col·labora en la producció de museus de ciència espanyols. Alguns dels projectes museístics catalans en què ha participat són el Museu d’Història de Catalunya, el Parc de les Mines Prehistòriques de Gavà, el Museu del Cinema de Girona, el Museu de la Pesca de Palamós i el Museu de la Música de Barcelona

 
Carles Siscart Ferrer 
 
Llicenciat en grau en Informàtica UAB (1986). Magister en Arquitectura d’Ordinadors UAB (1991) i Postgrau en economia i direcció d’empreses UAB (1993). Va treballar en el centre de processament de dades de la UAB, en el centre de càlcul del Centre Nacional de Microelectrònica i des del 1992 fins el 2013 ha desenvolupat la tasca professional com a tècnic de l’àrea de sistemes d’informació de Banc Sabadell.
 
Joan Brunet Mauri
 
Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), s’especialitzà en comunicació institucional. Ha dirigit els Serveis d'Informació i Publicacions de l'Ajuntament de Sabadell (1979-1983), el Servei de Premsa de la Diputació de Bcn (1983-87), i el Centre Internacional de Premsa de Barcelona (1987-1996). Ha estat Cap de Gabinet del Rectorat de la UPF (1996-2001) i director de Comunicació i Relacions Institucionals de la UPC (2003-13). Ha estat president de la demarcació de Barcelona i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2002-2006), vicepresident del Cercle per al Coneixement - Barcelona Breakfast (2007-2009), i fundador i president de l'Associació Catalana d'Informadors de l'Administració Local (ACIAL) (1983-1985).